Regija

DJEČJI VRTIĆ DRVENIK organizira humanitarnu akciju za KBC REBRO U ZAGREBU

Dragi roditelji, što uraditi sa viškom igračaka?

Pitanje je to s kojim su se često susretale tete vrtića u Drveniku i koje su došle na ideju kako usrećiti male pacijente u bolnici.

Naša Pločanka, Klaudija Ćulum Rončević kontaktirala je sestru Bernardicu i odlučili su organizirati malu akciju za pedijatrijski odjel KBC Rebro u Zagrebu.


Cijenjeni roditelji, uvjet za donaciju je da sav višak koji posjedujete ili ako vaše dijete želi svojom voljom darivati svoju omiljenu igračku bolesnom djetetu, mora biti očuvana i kompletna!

U obzir dolaze plišane igračke, lutke, autići, društvene igre, puzzle, slikovnice, dječje knjige za malo starije, stripovi i sl. Plišane igračke i lutke kao i sve ostale igračke obavezno oprati i dezinficirati iz razloga što djeca često spavaju s njima u bolničkim krevetima, a nažalost imunitet im je ionako narušen.

Igračke trebaju biti umotane pojedinačno u celofan ili vrećice za zamrzavanje ( jeftinija verzija) i eventualno sa porukicom ohrabrenja. Slikovnice, bojanke i sl. ne treba pakirati samo dezinficirati korice.

Dakle, u obzir dolaze samo očuvane i kompletne igračke! Ostalo ide u reciklažu.

Igračke djeci zaista u stresnim trenutcima puno pomažu, učinimo djeci boravak u bolnici i na pregledima lijepim i radosnim. Akcija traje od 28.09.( srijeda) do 7.10.2022. ( petak), stoji u priopćenju koje potpisuju Drvenički vrtićani sa tetom Vericom i tetom Klaudijom.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za