Regija

Direktor bolnice u Mostaru komentirao situaciju

DIREKTOR Sveučilišne kliničke bolnice Mostar Ante Kvesić na konferenciji za novinare u Širokom Brijegu jučer je kazao kako su problemi s nabavljanjem opreme zapravo globalni problemi, a ne slučajevi u kantonima, prenosi Klix.

”Zaštitnih maski i odjela nema na tržištu i pokazalo se da nismo spremni, kao ni cijeli svijet. Mi imamo novca ali nemamo gdje to kupiti. Još uvijek funkcioniramo na način da štitimo djelatnike i nadam se da ćemo naći modul i riješiti taj problem. Ne znamo dokad će ovo trajati. Nadam se da smo na vrijeme poduzeli korake i da su uvedene mjere korisne”, kaže Kvesić

Ističe kako se, kako kaže, mjesecima pripremalo za ovu situaciju i da je bolnica u Mostaru bila spremna za koronavirus, no da se problem pojavio kada su počeli dolaziti pacijenti i kada se pokazalo da je pripremljeni izolatorij u Mostaru malen.


”Mi smo cijelu Kliniku za infektivne bolesti pripremili za oboljele. Cijela zgrada je prenamijenjena i sad je to jedinstvena bolnica u Mostaru. Radimo samo hitne slučajeve i čekamo kako će se stvari razvijati”, kaže Kvesić.

U Mostar na liječenje dolaze pacijenti iz tri kantona – Hercegovačko-neretvanskog, Zapadnohercegovačkog i Livanjskog.