Regija

Detalji prvog slučaja zaraze u županiji: Ženska osoba hospitalizirana u subotu

Stožer civilne zaštite DNŽ obavijestio je  kako se radi o osobi srednjih godina koja je hospitalizirana i nalazi se u izolacijskoj jedinici OB Dubrovnik. Žena je dobrog zdravstvenog stanja.

Tek treba utvrditi s kim je ona sve bila u kontaktu kako bi se spriječilo daljnje širenje virusa.

Ravatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo Mato Lakić rekao je da se trenutno obrađuju svi kontakti zaražene osobe.


Naša je zadaća provjeriti sve koji su bili u njezinoj blizini, a već su dobili upute o samoizolaciji. Najvažnije je umiriti javnost jer ovo smo sve očekivali. Radimo na tome da se smanji transmisija, ali se građani moraju pridržavati socijalnog distanciranja i higijene i smanjiti grupiranja – naglasio je Lakić komentiravši novinarski upit o tome gdje je žena zaražena.

U medijima se pojavila informacija kako je čistila avion iz Rima.

Ne možemo točno znati gdje se zarazila, to istražujemo. Tisuće gostiju dolaze u Dubrovnik i teško je znati je li netko bio pozitivan ili ne. Pratimo situaciju. Napravit ćemo sve da smanjimo mogućnost širenja. Očekujemo još veći broj zaraženih, ali važno je da se radi na usporavanju broja zaraženih .

Nismo previše iznenađeni jer smo znali da ne možemo ostati otok. Inzistiramo i dalje na mjerama koje je utvrdio Stožer te pozivam građane da se strogo pridržavaju jer to je jedini način da se zaraza uspori – kazao je župan Dobroslavić

Tijekom noći državljanka Grčke i jedan državljanin Albanije su zatečeni na GP Klek te su prebačeni u karantenski smještaj. Molimo ljude da se pridržavaju uputa i ograničenja jer ako dođe do kršenja reagirat će komunalni redari, inspektori, a i policajci ako treba – zaključio je zamjenik Joško Cebalo.

Zračna luka Dubrovnik zatvorena za civilni promet:

Nažalost zaprimili smo informaciju da je jedna zaposlenica Zračne luke Dubrovnik d.o.o. oboljela od COVID-19, te smo hitno poduzeli sve mjere preporučene od strane HZJZ, te postupili sukladno uputama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Stožera civilne zaštite DNŽ.
Zračna luka Dubrovnik d.o.o. je od jučer u 12,00 sati   zatvorena za civilni zračni promet, naveli su u priopćenju.

naronanews.com