Regija

Članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ noćas krenuli u hodnju od Bistrine do Srđa

U spomen na 31. obljetnicu oslobođenja juga Hrvatske te u čast poginulim hrvatskim braniteljima koji su svoje živote položili na Oltar domovine, Udruga veterana 4. gardijske brigade DNŽ organizirala je hodnju od Bistrine, zadnje crte obrane 1991./92. do početka oslobodilačkih operacija na jugu, pa do Srđa kao simbola obrane Dubrovnika, piše Dubrovački vjesnik.

Skupina od 13 sudionika zapalila je svijeće kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade, pok. Goranu Kliškiću i Ivici Vuci.

Nakon kratke molitve, krenulo se prema Dubrovniku gdje bi trebali stići ujutro oko 10 ili 11 sati na Srđ. U Slanom će ih dočekati pripadnici Udruge veterana samostalne policijsko-dragovoljačke satnije Slano.


U spomen na 31. obljetnicu oslobođenja juga Domovine i u čast poginulih hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili na Oltar domovine, Udruga veterana 4.gardijske brigade DNŽ organizirala je hodnju od Bistrine do Srđa.

– Prisjetimo se oslobodilačkih operacija 1992. godine – poručuju veterani:

18. svibnja 1992. do 30. lip 1992. – Napadna akcija kojom je oslobođeno cijelo Dubrovačko primorje.

1. do 13. srpnja 1992. – operacija Tigar. Glavni cilj bio je ovladati visovima iznad Dubrovnika, potisnuti okupatora na južni rub Popova polja te uspostaviti položaje za oslobađanje Konavala. Posebno se ističu borbe za Golubov kamen što je ostvareno uz veliku žrtvu hrvatskih branitelja.

U spomen na 31. obljetnicu oslobođenja juga Domovine i u čast poginulih hrvatskih branitelja koji su svoje živote položili na Oltar domovine, Udruga veterana 4.gardijske brigade DNŽ organizirala je hodnju od Bistrine do Srđa.

20. do 24.listopada 1992.godine – oslobođenje Konavala. Cilj je bio zauzeti Konavoska brda i izbiti na granice prema BiH i tadašnjoj SRJ što je na kraju i učinjeno. Oslobođeno je 1210 četvornih kilometara kopna i 1080 četvornih kilometara hrvatskog pojasa teritorijalnog mora čime je oslobođen cijeli jug Domovine – podsjećaju iz Udruga veterana 4. gardijske brigade DNŽ.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za