Regija

Članovi Udruge 4. gardijske brigade stigli na Srđ – završio memorijalni hod dug 60 km

Dolaskom na Srđ završena je ovogodišnja hodnja koju je organizirala Udruga veterana 4.gardijske brigade DNŽ u povodu obilježavanja 31. obljetnice oslobođenja juga Domovine.

Trinaest sudionika, umornih i ponosnih nakon cijelonoćnje hodnje duge 60 kilometara s polaskom na Bistrini kod tvrđave Imperijal na Srđu dočekali su veterani četvrte, pročelnik odjela za branitelje grada Dubrovnika Dživo Brčić i županije dr.sc. Nina Skurić a u isto vrijeme na plato Srđa stigli su i veterani 153.brigade HV iz Velike Gorice koji su u obilasku ovog dijela.

Zajedno su pored križa na Srđu za poginule branitelje zapalili svijeće i pomolili se. Ova hodnja treća je u nizu koju organizira Udruga veterana 4.gardijske brigade DNŽ u čast obilježavanja obljetnice oslobođenja juga Domovine. Oslobodilačke operacije trajale su od svibnja kada je oslobođeno Dubrovačko primorje a završene oslobađanjem Konavala u listopadu 1992.godine.


Tekst i foto: Branko Markota

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za