Regija

Četvero djece iz Ukrajine pohađa PŠ Drvenik i odlično su svladali jezik

Jeste li znali da PŠ Drvenik pohađa i četvero djece iz Ukrajine koji su se odlično uklopili, savladali jezik i već drugu jesen sjedaju ravnopravno u klupe s malim Drveničanima.

Dio humanitarne priče u Noć knjige je nastavak akcije otkupa knjiga od ukrajinskih izdavača i njihova distribucija narodnim knjižnicama u RH Akciju provodi IDEMO Institut za demokraciju u okviru programa „Ukrajina u fokusu“, uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i organizacijsku pomoć Noći knjige, s ciljem da ukrajinskim gostima privremeni boravak u našoj zemlji bude ugodniji.

Akciju je partnerski podržao Toz Penkala koji je za ukrajinsku djecu osigurao poklon kutije pribora za likovni te nakladnička kuća Naša djeca – svijet slikovnica koja je ustupila didaktičku slikovnicu „Moja Hrvatska“, kako bi se, prevedena na ukrajinski jezik, našla u poklonu za male Ukrajince.


Poklon-paketi podijeljeni su uz pomoć Crvenog križa, narodnih knjižnica i volontera.

Općinska Knjižnica “Hrvatska sloga” Gradac, uz niz dobrih ljudi, s veseljem je sudjelovala u lancu do primopredaje.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za