Regija

Česi će izgleda opet masovno na Jadran, kartu za poznati vlak kupilo je već više od 20.000 turista

Češka tvrtka RegioJet i ovoga ljeta u Hrvatsku na odmor dovozi turiste i Češke, a prema pisanju Jutarnjeg lista već više od 20 tisuća njih kupilo je kartu za vlak kako bi ljetovalo na našoj obali. Štoviše, od ove godine Rijeka im neće biti jedina destinacija već će se vlakom uputiti i do juga naše zemlje jer je uvedena i linija za Split.

Vlakovi će pritom prolaziti i kroz Budimpeštu i Zagreb, a prvi putnici na odmor stižu već 28. svibnja. Iz RegioJeta poručuju kako zanimanje za njihove linije iz tjedna u tjedan raste pa su tako već ovaj tjedan dosegli broj putnika kakav su lani imali tek sredinom mjeseca rujna.

Dnevno se proda i 400 karata

Kad je u pitanju Hrvatska, dnevno se prema jadranskim destinacijama prodaje i do 400 karata, a cijene se kreću od 23 do 50 eura u jednom smjeru.


Vlakovi i ove godine voze jednakim rasporedom kao i lani – iz Praga polaze popodne u 16:46, u Rijeku dolaze drugi dan u 10:13 ujutro, a u Split u 13:44 sati. Kad je u pitanju povratak, vlak iz Splita polazi u 15:51, iz Rijeke u 19:55, a u Prag dolazi drugi dan nešto iza 13 sati. U lipnju i listopadu vlakovi će na relaciji prema Hrvatskoj voziti tri puta tjedno, dok će linija u srpnju i kolovozu voziti svakodnevno.