Regija

Branko Grčić: ‘Pelješki most je najbolje rješenje’

most pelješac by peljeski-most.hr

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je u petak u Korčuli da su projekt cestovnog povezivanja juga Dalmacije uvrstili u ključne dokumente za ulaganja iz EU fondova, Sporazum o partnerstvu i Operativni program „Konkurentnost i kohezija“, a do ljeta će biti završena studija izvodljivosti, priopćeno je iz Ministarstva.

“Očekujemo da će i tom studijom biti utvrđeno da je najbolje rješenje pelješki most, a u projektu, procijenjenom na oko 300 milijuna eura, su i pristupne ceste koje povezuju most preko Pelješca do glavne državne ceste. Nakon toga možemo krenuti u objavu javnog natječaja i realizaciju projekta sredstvima EU fondova”, rekao je potpredsjednik Vlade, ministar Grčić tijekom današnjeg posjeta Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je obišao projekte na Korčuli i Pelješcu koje sufinancira Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU.
“Najvažnije je da smo osigurali novac za bolje prometno povezivanje i integraciju hrvatskog teritorija”, poručio je Grčić. Naglasio je da je za Hrvatsku izuzetno važan i projekt Zračne luke Dubrovnik, koja je već započela investicije vrijedne 245 milijuna eura, a koje se također financiraju novcem iz EU fondova.

Potpredsjednik Vlade Grčić obišao je tijekom dana projekte rekonstrukcije Doma kulture u Čari, izgradnje sportske dvorane u Smokvici, obnove i rekonstrukcije Doma zdravlja u Korčuli, te rekonstrukcije i dogradnje Osnovne škole u Orebiću i izgradnje školske sportske dvorane, navodi glasnogovornica Ministarstva, Ljubica Vuko.
“U ove tri godine financirali smo niz projekata na Korčuli i drugim mjestima Dubrovačko-neretvanske županije. Nikad nismo gledali koja je politička opcija na lokalnoj razini na vlasti već nam je važno da taj projekt donosi korist za stanovnike”, kazao je potpredsjednik Grčić.


 

Tekst: Hina via www.dnevnik.hr
Foto: www.peljeski-most.hr