Regija

BORI SE ZA DAH: Zaražena koronavirusom, javila se iz bolničkog kreveta

Dok proteklih mjeseci hara svijetom, ljudi su o koronavirusu naučili dosta toga. Danas znamo da ne napada samo one stare i nemoćne, da ne umiru samo oni koji po svemu zadovoljavaju karakteristike ugroženih skupina. Znamo da su djeca prijenosnici i da obolijevaju i ona, da ne “štedi” zaraza ni zdrave, mlade ljude.

A znamo i da nije “tek obična gripa”.

Onima koji su uspjeli dovoljno snažno zatvoriti oči, bit će uskoro jasno koliku su štetu napravili, ovisi samo u kojoj mjeri. Svima takvima obratila se Tara Jane Langston preko društvenih mreža, njena je video poruka obišla svijet i brojne medije.


39-godišnja majka dvoje djece i velika zaljubljenica u teretanu, snimila je poruku iz svoje bolničke postelje. U prvim je sekundama očito da žena jedva diše, da jedva govori, a u tome ju sprječava i napadaj kašlja. Zanima vas kako točno izgleda COVID-19? Pogledajte snimku.

MISERICÓRDIA!.!.!. E ainda idiotas falando que é apenas uma gripe forte … bando de retardado .!!.!.

Objavljuje Luis Gustavo Moretti u Srijeda, 18. ožujka 2020.

Langston je mlada i fit. A koronavirus prikovao ju je za krevet. Stoga je htjela i druge upozoriti na to koliko je opasno njihovo ležerno ponašanje u ovim trenucima. Nepoštivanje pravila i “riskiranje”, mogu vas dovesti, kaže ona, do stanja u kakvom se i sama nalazi.

Svog supruga i djecu nije vidjela tjedan dana.

“Kao da vam pluća režu staklom… Takav je osjećaj. Teško je to objasniti, ali svaki udah je borba”, govori ona. Prije nego ju je hitna pomoć odvela u bolnicu, na intenzivnu njegu, bila je bolesna pet dana. U početku joj je trebalo šest litara kisika kako bi mogla disati, danas se oporavlja i treba joj “samo” jedna.

“Ne mogu disati bez ovoga”, govori i pokazuje u videu cjevčice u nosu. Pokazuje i infuzije u svakoj ruci. Teško diše i kašlje.

“Ako netko još uvijek puši, nek’ ugasi smjesta tu cigaretu. Kažem vam, trebaju vam pluća kako biste ovo izdržali. Ne riskirajte, molim vas, jer možete završiti poput mene…”, apelira Langston iz bolničkog kreveta.