Regija

Bolnica na Križinama više nije COVID bolnica

Jakov Prkić/HANZA MEDIA

Polako se sve vraća u normalu, pa tako i bolnica na Križinama. Do nedavno je bila COVID bolnica, respiratorni centar za četiri dalmatinske županije, a od utorka nefrološki odjel radi kao nekada.

Kako Slobodna Dalmacija doznaje od doc.dr.sc. Daniele Marasović Krstulović, predstojnice Klinike za unutarnje bolesti splitskog KBC-a, uz pomoć Hrvatske vojske i članova Civilne zaštite preseljenje ide “ko po špagu”.

– Evo, Dan je hrvatskih oružanih snaga, a oni ga proslavljaju radno! Puno su nam pomogli vojnici, hvala im od srca – veli predstojnica i pojašnjava:


– Za nas će od prvog lipnja biti novo normalno, do tada će sve biti spremno. Nefrologija je u funkciji, danas će biti gotove i urologija i reumatologija i endokrinologija, a od petka i kardiologija i hematologija.

Obišli smo bolnicu i uvjerili se sami kako više nema potrebe da Hitni internistički odjel bude i dalje na Firulama, od četvrtka ponovno otvara svoja vrata na Križinama.

Vraća se u normalu i odjel plastične kirurgije, kao i dermatološki stacionar.

Od ponedjeljka će sve ambulante krenuti sa normalnim tempom rada, tako da će na kraju idućega tjedna na Križinama biti kao da pandemije nikada i nije bilo.