Regija

Bira se najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik u 2023. godini

Otvoren je natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u 2023. godini koji zajedno organiziraju zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, ujedno i ambasadorica EPP-a za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj, i Jutarnji list.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi poljoprivrednici/ce do 40 godina koji su nositelji OPG-a te su korisnici barem jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. – 2022., a prijaviti mogu svoje projekte/operativne koncepte koji su tijekom 2021. i 2022. godine ili završeni ili u provedbi.

– Pozivam sve mlade poljoprivrednike i poljoprivrednice da se prijave na natječaj i pokažu kako svojim znanjem i inovacijama stvaraju poljoprivredu budućnosti! U Hrvatskoj je 14,4 posto mladih nositelja poljoprivrednih gospodarstava, dok ih je na razini EU-a 11 posto. Mladi poljoprivrednici čuvari su opstanka ruralnih područja, a posebno me raduje vidjeti da koriste mogućnosti europskih fondova za svoje poslovanje. Stoga ih još jednom pozivam da se prijave na izbor za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika te pokažu kako svojim inovacijama provode zelenu i digitalnu tranziciju u praksi, poručila je zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak.


Stručni žiri odabrat će najbolji, najinovativniji i najodrživiji projekt na temelju upotrebe novog znanja (know-how), novih metoda ili novih oblika tehnologije u pojedinom sektoru ili regiji, prijenos inovacije i održivost inovacije.

I ove su godine za pobjednike, kao i za sve sudionike, osigurane vrijedne nagrade. Prvoplasirani najbolji mladi poljoprivrednik/ca bit će nagrađen s 3500 eura, drugoplasirani s 2000 eura, dok će trećeplasirani primiti nagradu od 1000 eura. Za dobitnika/cu nagrade i dvadeset najboljih poljoprivrednika/ca eurozastupnica Sunčana Glavak osigurat će put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Natječaj je otvoren do 25. svibnja 2023., a sve informacije o uvjetima prijave dostupne su na suncanaglavak.eu.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za