Regija

BEZ SEMAFORA Nema više obustave prometa na dionici Čapljina – Mostar

Promet magistralnom cestom M-17 od Čapljine prema Mostaru odvija se usporenije u mjestu Ševaš Njive uz postavljenu privremenu signalizaciju, ali bez zastoja i obustava koje su se odvijale u razdoblju 25. svibnja do 12. lipnja zbog radova na priključnoj cesti za hercegovački autoput.

Obustave prometa koje su se odvijale na putnom pravcu Počitelj – Buna, u mjestu Ševaš Njive u intervalima od 9 do 12:15 sati, od 13:15 do 15 sati, te od 17 do 19 sati u periodu od 25. svibnja do 12. lipnja osim nedjeljom i praznicima su van snage.

Međutim zbog radova koji se još uvijek izvode na priključnoj cesti za hercegovački autoput na ovoj dionici magistrale, označenoj kao gradilišna zona promet se odvija usporenije u skladu sa postavljenom signalizacijom, ali bez stvaranja kolona.


Podsjetimo da su potpune obustave prometa izvođene zbog zemljanih radova na “kritičnom” potezu pristupne ceste, odmah iznad same magistrale, kako se ne bi ugrožavala sigurnost učesnika prometa.

Zbog radova na izgradnji pristupne ceste s magistralnog puta M-17 na čvoru Počitelj Koridora 5C kao i priključka iste na M-17 regulacija prometa u tri faze je prema prvima najavama bila planirana do 16. kolovoza 2022. godine.

Međutim kako su se mještani Počitelja pobunili navodeći da će time biti potpuno izolirani i da će im se uništiti turistička sezona, u pregovorima sa predstavnicima JP Autoceste je dogovoreno da se potpune obustave prometa vrše najdalje do 12.lipnja.

To je ispoštovano, a sporije prometovanje uz postavljenu signalizaciju će se odvijati do okončanja radova. Podsjetimo da je za povremene obustaveprometa na ovoj prometnoj magistrali zbog radova na izgradnji hercegovačke autoceste tvrtki Autoceste suglasnost dalo Federalno ministarstvo prometa i komunikacija, prenosi Klix.ba