Regija

AeroItalia leti iz Mostara od 7. travnja!

Talijanski prijevoznik Aeroitalia započet će sezonske ljetne letove iz Forlija u regiji Emilia-Romagna u sjevernoj Italiji za Mostar, potvrđeno je za Ex-Yu aviation. Letovi iz Forlija za Mostar započet će 7. travnja.

Prva redovita linija za Mostar

Ovo je jako važna linija za Mostar, koji je sada i službeno osigurao svoje prve redovite letove za ovu godinu. Pored Mostara, ova kompanija letit će i za Beograd, Dubrovnik i Zadar. Prijevoznik će sljedećeg tjedna pustiti u prodaju karte za nove linije. Letovi iz Forlija za Beograd kreću 8. travnja, a za Dubrovnik i Zadar 15. lipnja. Usluge će se održavati do kraja ljetne sezone krajem listopada, a prijevoznik će stacionirati ATR72-600 turboelisni zrakoplov zrakoplov i Boeing 737-700 sa 148 sjedala u Forliju. Ulaznice će se moći kupiti putem web stranice Aeroitalia, kao i kod turoperatora GoTo Fly i GoToTravel. Niti jedan od četiri grada u bivšoj Jugoslaviji trenutno nije povezan s Forlijem izravnim zračnim prijevozom. Dolazak Aeroitalia također će rezultirati povezivanjem Beograda s rekordnih deset gradova u Italiji, od kojih će pet započeti ove ljetne sezone. Forli će postati peta dubrovačka destinacija u Italiji, od kojih tri kreću ove godine, dok će Zadar sada biti povezan s četiri grada na talijanskom tržištu.

Uskoro detalji o linijama

Točan raposred za nove linije bit će objavljene sljedeći tjedan kada karte budu puštene u prodaju. Aeroitalia je najnoviji talijanski privatni prijevoznik koji je s radom započeo tek prošle godine. Vlasnik je bivšeg konzultanta talijanskog Ministarstva infrastrukture i prometa Francesca Gaetana Intrierija. Zrakoplovnu kompaniju financijski podupire German Efromovich, koji je predsjednik AeroItalia, a prethodno je bio vlasnik kolumbijske zrakoplovne kompanije Avianca. Talijanski prijevoznik trenutno upravlja malom flotom od četiri zrakoplova Boeing 737-800 i jednim ATR72-600. Uskoro će svojoj floti dodati još jedan ATR72 i još tri B737-800, a planira uvesti i tri mlažnjaka B737-8 MAX. Aeroitalia nudi konfiguraciju jedne kabine u svom zrakoplovu s uslugom kupnje tijekom leta.


Tekst: bljesak.info / Ex-yu aviation
Ilustracija: Aeroitalia

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za