Regija

660 kila skunka kod Neuma je u cisterni prevozio stanovnik Metkovića, zna se i destinacija droge

U NEUMU je sinoć zaplijenjeno preko 660 kilograma droge skunk, genetski uzgojene marihuane, objavio je jutros Dubrovački dnevnik, a sada su objavili i detalje velike zapljene droge koju je u više vrećica prevozila cisterna dubrovačkih registracijskih oznaka.

Zapljena je rezultat velike akcije Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH na području Općine Neum, kodnog naziva Perol Line, kojom je izvršen pretres vozila koji je rezultirao pronalaskom spomenute droge.

“Prilikom pretresanja pronađena su i privremeno oduzeta tri mobilna telefona marke ‘Samsung’, 89 vreća u kojima se nalazilo po sedam komada NN materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu Cannabis Sativa, ukupne težine oko 665 kilograma. Prema prikupljenim saznanjima, opojna droga ‘Cannabis Sativa’, bila je namijenjena za ilegalno tržište u zemljama zapadne Europe,” navode iz SIPA-e.


Vozač je odmah po zapljeni uhićen, a Dubrovački dnevnik neslužbeno doznaje kako je riječ o muškoj osobi s područja Metkovića.

O tome kako je postojala suradnja između policije BiH i Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, potvrdila je i glasnogovornica PU DN Davorka Bečić.

“Radi se o vozilu za prijevoz opasnih tvari, dakle cisterni, u vlasništvu jednog obrta iz Metkovića, zato su u pitanju dubrovačke registracijske oznake. To je vozilo stalno u našem nadzoru zbog učestalih prelazaka državne granice. Jučer, oko 1:40 sati, izašao je u Crnu Goru pun goriva te se vratio oko 17:00 sati. Prilikom kontrole od strane carinskih službenika, na carinskoj vagi po ničemu nije odstupao od onoga što stoji u carinskoj deklaraciji. Nakon 20:00 sati osoba je zatečena na predjelu Neuma s drogom,” izjavila je Bečić za Dubrovački dnevnik, dodavši kako PU DN intenzivno surađuje s tamošnjom policijom.

Ovo je jedna od najvećih zapljena droge u BiH.

Video pogledajte na linku.