Regija

6 posavskih goniča pronađeno uginulo u Glušcima pored Metkovića – update

posavski gonič via njuškalo

Kao dodatak na vijest objavljenu jučer, prenosimo članak iz Slobodne Dalmacije:

Šest pasa uginulo je nedaleko od naselja Glušci u nepristupačnom i nenaseljenom zaseoku Orah. Riječ je o psima čiji je vlasnik prije mjesec dana hospitaliziran na psihijatrijskom odijelu Dubrovačke opće bolnice.

Psi su po riječima Anice Sambrailo iz dubrovačkog društva za zaštitu životinja bili vezani lancem te su uginuli od gladi i žeđi.


– Nitko od susjeda nije ih htio nahraniti niti im dati vode. Ovakav slučaj ne pamtimo, kazala je potresena Sambrailo koju su o stradanju nesretnih pasa izvijestili ljubitelji životinja iz doline Neretve.

Međutim, u razgovoru sa ljudima iz Metkovića koji su poznavali vlasnika pasa doznali smo da je riječ o vrlo konfliktnoj osobi koje se svi klone pa tako da je netko i htio nije se usudio prilaziti psima.

Ipak, Anica Sambrailo ističe da je o napuštenim životinjama trebala brigu povesti policija, koja im je vlasnika odvela na psihijatriju.

– Zgrožena sam. Što bi bilo da je u toj kući ostalo dijete, zar bi i njega pustili da skapa od gladi i žeđi, ogorčena je Sambrailo na institucije koje su u ovom slučaju debelo zakazale.

O ovome sam izvijestila unutarnju kontrolu MUP-a, da se utvrdi čiji je to proust te Veterinarsku inspekciju.

Kada se utvrde sve činjenice strvine će se ukloniti. Mora se stati na kraj aljkavosti institucija i ljudi, zaključila je Sambrailo.

Kako doznajemo, lešine uginulih pasa ukloniti će specijalizirana tvrtka iz Benkovca uz pomoć pripadnika Javne vatrogasne postrojbe Metković.

Tekst: Stanislav Soldo
www.slobodnadalmacija.hr

Kako neslužbeno doznajemo, iznad mjesta Glušci pored Metkovića, pronađeni su ostaci 6 pasa, posavskih goniča. Nesretni psi su bili zavezani, a navodno su uginuli od gladi i žeđi. Tko je odgovoran za ovakav apsolutno neprihvatljiv i gnjusan čin još se istražuje. Temu ćemo pratiti na našem portalu i detaljno izvještavati.

Foto: www.njuskalo.hr