Regija

31. obljetnica akcije Maslenica: Veterani 4.gardijske brigade DNŽ na obilježavanju

Na zadarskom području obilježena je 31.obljetnica Vojno redarstvene operacije Maslenica na kojoj su sudjelovali i veterani 4.gardijske brigade DNŽ. U ovoj akciji u 4. gardijskoj brigadi sudjelovala je satnija gardista iz Metkovića gdje su imali jednog poginulog pok. Marija Nikolića iz Krvavca i više ranjenih.


Ova značajna obljetnica se obilježava višednevnim aktivnostima. Središnja svečanost održana je u Zadru budnicom gradskim ulicama, odavanjem počasti poginulim braniteljima na više lokacija te mimohodom pripadnika OS RH i MUP-a s ratnim zastavama. Nastavljeno je na nekadašnjoj bojišnici kod spomen obilježja poginulim pripadnicima 3.gardijske brigade u Kašiću i spomen obilježja poginulim pripadnicima 4.gardijske brigade kod Zelenog hrasta u Islamu Latinskom gdje su brojna izaslanstva položila vijence i zapalila svijeće.

Veterani 4.gardijske brigade su kod spomen obilježja poginulim suborcima u Paljuvu, pok. Mariju Glavoti i pok. Mariju Nikoliću-Kišu zapalili svijeće te sudjelovali na svetoj misi za poginule branitelje u crkvi Marije zaštitnice kršćana u Paljuvu.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za