Regija

28. travnja 2023. – Dan vrgoračkih jagoda

Brend koji je obilježio Grad Vrgorac je upravo najcrvenije voće – jagoda. Iako prave vrgoračke još nisu u punom jeku, najslađe prve premijerno možete doći okušati upravo na Danu vrgoračkih jagoda – 28. travnja u gradskom parku. Slavimo berbu, slavimo okuse, boje i mirise Vrgorca. Dođite i sudjelujte na radionicama za odrasle i djecu, poslušajte panel na temu “Suvremeni trendovi u proizvodnji jagoda” na kojem će gostovati prof. Boris Duralija s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, predsjednik Udruga Vrgoračke jagode, Milan Franić i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Ne propustite kupiti prve jagode, deserte, okusiti nagrađivana domaća vina i gin Poetica. Zabavljat će vas grupa Versi s čak 5 instrumenata – kontrabas, saksofon, truba, gitara i harmonika.

U okolici Vrgorca ima oko više od 1,5 milijuna sadnica jagoda koje se beru za lokano i izvozna tržišta. Dani Vrgoračkih jagoda jedna je od niza festivala jagoda koji se održavaju u Hrvatskoj.
Vidimo se!


Tekst i fotografije: Grad Vrgorac / Facebook
Naslovnica: Freepik

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za