Regija

Zadivljujući prizori s ušća Neretve

Živahno je bilo nedjeljno popodne na ušću rijeke Neretve, onom koje lokalno stanovništvo naziva Kominskim, piše Jutarnji list.


Jako jugo nije omelo nikoga – ni one koji su došli jahati na valovima, a ni plamence i labudove. Svatko se bavio svojim poslom, a južina, ako je suditi po fotografijama Martina Burića, nije smetala baš nikome.– Znao sam da će biti plima, pa sam došao snimati ptice na ušću. Veliki sam ljubitelj ovih životinja, tako da koristim svaku priliku da zabilježim koje sve lete dolinom Neretve.

Smjestio sam se i počeo snimati Ušće, a onda su se pojavili labudovi. Meni je i to bilo dosta, bio sam sretan što ću imati lijepe snimke, a onda se dogodilo nešto nevjerojatno. Nikad nisam vidio plamence uz Neretvu, baš nikad. Kad odjednom, veliko jato prelijeće ispred mog aparata. Ne mogu vam opisati koliko sam bio sretan što ih vidim, ali i što ih mogu snimiti – kaže Martin Burić, fotograf i zaljubljenih u ptice, koji je široj javnosti postao poznat nakon što su objavljene njegove snimke ćelavog ibisa Gipsy.

Njegove fotografije otkrile su kako je ptica, koja je i smrtno stradala na tom području, provodila vrijeme i otkrile su sasvim drugo lice ibisa, zbog kojeg su mnogima ove ptice postale simpatičnije nego prije.

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za