Regija

Protiv gripe se cijepilo oko 9.000 osoba u Dubrovačko-neretvanskoj županiji

Prema pristiglim prijavama Odjelima za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, do 19. ožujka ukupno su prijavljene 1703 oboljele osobe, od čega najviše iz Dubrovnika (797), Metkovića (522), zatim Korčule (209) i Ploča (175) osoba.

Više od pola oboljelih je među djecom i mladima do 19 godina (911 oboljelih) primarno zbog izloženosti dugom boravku u većim skupinama u zatvorenim prostorima, što pogoduje širenju gripe. Među osobama od 65 godina i starijima do sada su prijavljene samo 117 oboljelih osoba, a to je i skupina koja se uobičajeno najviše cijepi protiv gripe svake sezone.

Stvarni broj oboljelih od gripe zasigurno je dvostruko pa i više veći od broja prijavljenih, priopćila je epidemiološka služba, jer se “dio oboljelih zbog lakše kliničke slike se ne javi svom izabranom liječniku te ne budu registrirani, a jedan dio oboljelih od gripe ne bude prijavljen i od samih liječnika”.


Procjena je kako se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ove sezone cijepilo protiv gripe oko 9.000 osoba. Cijepljenje protiv gripe još uvijek je moguće, a svi zainteresirani mogu se javiti kod svojih izabranih liječnika, ukoliko imaju još cjepiva, ili u Zavodu na Odjelima za epidemiologiju.

Izvor: dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Crna kronika Regija

Uzeli su 44 milijuna kuna kredita, firme poslali u stečaj, novac nisu vratili

“Slobodna” mjesecima traži odgovore na pitanje o tome na koji je način, po kojim uvjetima i komu od 2002. do
Kino Metković
Kultura Regija

Metkoviću 300 tisuća kuna za kino

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Gradu Metkoviću, tj. Gradskom kulturnom središtu Metković 300 tisuća kuna za nabavu digitalne kinoopreme za