Putopisi

Izlet u Dubrovnik

dubrovnik by osnovna škola

Trećaši su sa svojim učiteljima posjetili grad Dubrovnik. Dojmove sa izleta donosi nam učenica 3.b, Ana Erak, popraćene slikama Medijske grupe trećih razreda.

Dana 24. 4. 2015 godine išli smo u grad Dubrovnik. Krenuli smo u 7:30 ispred Konzuma. Naša vodička je bila gospođa Katarina. Ona je rodom iz Poljske, a živi u gradu Metkoviću. Prvo smo išli u Arboretum. To je jedno lijepo mjesto gdje je stara kuća Gućetić. Ispred kuće ima mnogo različitih biljaka. Iza kuće je Neptunova fontana. Kada smo završili obilazak Arboretuma krenuli smo u Zračnu luku Dubrovnik. Tamo nas je autobus proveo po cijeloj pisti. Vidjeli smo avion koji je polijetao. Nakon posjeta zračnoj luci išli smo u Županov ured gdje nas je dočekala dožupanica gospođa Marija Vučković. Objasnila nam je puno toga o gradu Dubrovniku. Onda smo otišli u akvarij. Tamo smo vidjeli različite ribe i spužve. Pošto smo bili jako gladni otišli smo u restoran Mimoza. Tamo smo ručali: juhu, krompire i pohano meso. Za desert je bio sladoled od jagode i čkolade. Iza ručka smo išli u muzej Rupe. Tamo smo vidjeli mnoge stare i zanimljive stvari.
Poslije svih zanimljivosti otišli smo u Knežev dvor. Tamo smo vidjeli jedan mali zagušljivi zatvor i cijeli knežev dvor: sobe i prostorije za bal. Onda smo otišli ispred crkve sv. Vlaha i Orlandovog stupa gdje smo se slikali. Onda smo imali mali odmor od 20 minuta. Ja i prijateljica smo otišle kupiti suvenire pa smo se izgubile. Jedva smo našle put. Svi smo se našli ispred Orlandovog stupa i krenuli kući. Moj put u Dubrovnik bio je baš lijep i veseo.

Tekst i fotografije: os-vnazor-ploce.skole.hr