Putopisi

Došao nam je sv. Nikola!

Prosinac je najveseljii mjesec u godini, mjesec u kojem se i svi posebno osjećamo. Naša srca su puna ljubavi, želimo je dijeliti s drugima, želimo darivati, usrećiti sve oko sebe. Školski hodnici su uvijek živahni, ali ovih dana je to nekako posebno.

I večeras je bilo tako. Pogledali smo kazališnu predstavu “Mala zelena gusjenica“ i pritom uživali. I onda, kad smo mislili da je gotovo, iznenađenje. Začulo se zvonce i pojavio se željno iščekivani gost, sveti Nikola.

Veselju nije bilo kraja, pogledajte!


Učenik 4.a razreda Bartol Butigan napisao je svoja razmišljanja o sv.Nikoli.

Sveti Nikola

Mjesec prosinac meni je najdraži.Nestrpljivo ga iščekujem, a onda on prepun uzbudljivih događaja uljepša mi cijelu godinu.

Dugo sam razmišljao o prvom veselom danu za djecu, a to je dan dolaska svetog Nikole. U početku za taj dan vezali su me samo čizmica i da li će u njoj biti baš ono što sam zamislio. Rano sam se budio bojeći se da me sveti Nikola iz nekog razloga nije zaboravio, ili da krampus nije bio brži pa mi ostavio šibu. Svake godine bio sam sretan jer je iz moje čizmice virio poklon i znao sam da je sveti Nikola nagradio moju dobrotu i rad. Važan je to dan jer on donosi obilje dobrih želja i veselih dječjih osmijeha. Sveti Nikola nije bitan samo djeci jer on i u odraslima budi dobrotu, želju da pomognu i uljepšaju taj dan drugima.

Godinama pokloni su se mijenjali, djeca su odrastala, a ono najvažnije, ljubav i dobrota ostali su isti. Pokloni su lijepa stvar, ali toplina koja ispunjava ljudska srca je najljepša. Zato želim da sva djeca uživaju u tom sretnom trenutku koji donosi Sveti Nikola.

 

Tekst i fotografije: os-vnazor-ploce.skole.hr