Politika

Županijski SDP daje punu podršku učiteljima i profesorima

Priopćenje koje smo dobili prenosimo u cijelosti:

SDP DNŽ podržava učitelje i profesore u borbi za dostojanstven i primjeren položaj obrazovnog sustava!

Za razliku od župana Dobroslavića, SDP DNŽ smatra, obzirom na sramotnu potplaćenost učitelja kao i konstantno devastiranje školstva, jednog od temelja svake normalne države, opravdanim štrajk prosvjetnih radnika i njihovu borbu za primjeren položaj u društvu.


Župan očito ne razumije da učitelji ne štrajkaju isključivo zbog x-postotnog povećanja plaća već zbog sustava u kojem su učitelji postali građani drugog reda, a to bi kao profesor trebao razumjeti.

O njegovom neshvaćanju problematike govori i optužba o politički motiviranom štrajku. Poštovani Župane, zar je više od 90% zaposlenih u školstvu, koliko ih sudjeluje u štrajku, motivirano isključivo političkim razlozima? A ako ste Vi u pravu, što niste, što o aktualnoj Vladi govori činjenica da je preko 90% zaposlenih u najobrazovanijem sektoru hrvatskog društva motivirano neslaganjem s Vladom HDZ-a?

Županova tobože zabrinutost za prava učenika, dok Županija kao osnivač nije u stanju osigurati financijska sredstva za profesionalnu orijentaciju učenika osmih razreda ili za centre izvrsnosti, dok se ne prihvaća nijedan prijedlog oporbe za školstvo i učenike, kao ni uvođenje građanskog odgoja, samo pokazuje o kolikom se licemjerstvu radi.

Kada aktualna Vlada dovoljno ne brine o školstvu i učenicima, brinu učitelji i profesori. Svojim primjerom pokazuju im kako se boriti za bolje i normalnije društvo i biti njegovi aktivni članovi.

Možda se župan i Vlada upravo toga boje?

Županijski odbor SDP DNŽ

 

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni