Politika i gospodarstvo

Županijska skupština: Autocesta ne smije stati u Pločama

Nakon što je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić tijekom obilaska izgradnje dionice brze ceste Split – Klis izjavio kako Vlada odustaje od izgradnje autocesta, vijećnik Ante Šendo (HDZ) pitao je na županijskoj Skupštini župana Nikolu Dobroslavića ostaje li Županija i dalje pri stavu kako je pelješki most krucijalno pitanje za prometnu povezanost Dubrovačko – neretvanske županije.

– Autocesta do Ploča će biti gotova do kraja godine kao što je obećano, ali naravno da nismo zadovolji najavama kako se više neće graditi autoceste. To je nepošteno i nepravedno prema Dubrovniku. Naše je pravo da budemo povezani autocestom i nadam se da će Ministarstvo shvatiti da je to jedino rješenje. Ne možemo prihvatiti da autocesta stane u Pločama. Postoji Prostorni plan iz koje je jasno kuda dalje ide autocesta prema Osojniku i dalje u BiH, a koja je dio Jadransko – jonskog koridora. – rekao je Dobroslavić.

Osvrnuo se i na izgradnju Pelješkog mosta, odnosno Studije o najboljem prometnom rješenju povezivanja juga zemlje, a koja bi trebalo biti predstavljeno krajem studenoga.


– Za nas nema dileme. Izgradnja Pelješkog mosta se mora nastaviti i vjerujem da će konzultanstka tvrtka koja izrađuje studiju doći do tog rješenja i da će njegovu izgradnju sufinancirati Europska unija. Ne mogu prihvatiti da mi budemo otok i u Hrvatskoj i u Europskoj uniji. – istaknuo je župan Nikola Dobroslavić.

 

dubrovnikpress.hr