Politika Regija

Županija sufinancira uređenje plaže u Portini u Pločama, vodoopskrbni sustav u Kuli Norinskoj..

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Metkoviću ugovore o sufinanciranju projekata na pomorskom dobru te ugovore o poticanju komunalne infrastrukture i vodoprivrede s općinama i gradovima s područja doline Neretve.

Sukladno provedenom Javnom pozivu o sufinanciranju projekata na pomorskom dobru, Županija će sufinancirati projekt uređenja plaža Ribnjak i Portina u Pločama u iznosu od 70 tisuća kuna, dok je Općini Slivno, za projekt uređenja obalne šetnice u Kleku odobren iznos od 200 tisuća kuna.

Nakon provedenog Javnog poziva za financiranje izgradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i programa ujednačavanja standarda vodoopskrbe, donesena je odluka o sufinanciranju projekta rekonstrukcije igrališta Kosa u Općini Zažablje u iznosu od 100 tisuća kuna.


Za izgradnju vodoopskrbnog sustava u naseljima Nova Sela i Borovci u Općini Kula Norinska dodijeljen je iznos od 100 tisuća kuna, kao i za projekt uređenja nerazvrstane ceste na dijelu polja Jezero u Općini Pojezerje. Gradu Metkoviću odobren je iznos od 70 tisuća kuna za projekt nabave materijala i nasipanja poljskih puteva.

Župan Nikola Dobroslavić ovom prilikom je istaknuo kako se i ovi javni pozivi raspisuju s ciljem sufinanciranja projekata koji su od važnosti prvenstveno za sve naše sugrađane.

‘Naravno, iznimno sam zadovoljan činjenicom da smo u mogućnosti izdvojiti sredstva za javne pozive kojima olakšavamo provedbu projekata naših jedinica lokalne samouprave. Dubrovačko-neretvanska županija, a to znaju i naši načelnici i gradonačelnici, zaista se trudi biti partner, a prvenstveno na projektima koji se provode na korist naših sugrađana. Tako ćemo nastaviti i dalje’, poručio je župan Dobroslavić.

Današnjem potpisivanju ugovora nazočili su i zamjenik župana Joško Cebalo, pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Ivo Klaić te pročelnik Upravnog odjela za zaštitu okoliša i komunalne poslove Miho Baće.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni