Politika i gospodarstvo

Županija raspisala natječaj za stipendije za darovite učenike i studente i one koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Dubrovačko-neretvanska županija će i ove školske, odnosno akademske godine izdvojiti 750 tisuća kuna za stipendiranje učenika i studenata s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

U tijeku je natječaj za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Ovim natječajima dodijelit će se stipendije za šest darovitih učenika, 14 darovitih studenata, jednog učenika koji se obrazuje za program kameno-klesarskog tehničara, jednog učenika za program medicinska sestra/brat, dva studenta budućeg doktora medicine, jednog magistra medicinske biokemije, jednog magistra faramcije, dva magistra edukacije informatike i jednog inženjera medicinsko-laboratorijske dijagnostike. Visina stipendije iznosi 600,00 kuna mjesečno za učenike i 1.000,00 kuna mjesečno za studente.
Natječaj je otvoren do 20. studenog 2017. godine i nalazi se na sljedećim poveznicama:

Natječaj za učenike i studente koji se obrazuju za deficitarna zanimanja

Natječaj za darovite učenike i studente

Zajedno s dosadašnjim korisnicima koji su ostvarili pravo na nastavak primanja stipendije u 2017./2018. školskoj godini Županija će ukupno stipendirati 85 učenika i studenata.

Dubrovačko-neretvanska županija