Politika i gospodarstvo

Županija i Grad Ploče o Centru za selektivne oblike turizma

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je danas u Stonu sa gradonačelnikom Grada Ploča Krešimirom Vejićem ugovor o međusobnim pravima i obavezama u okviru provedbe EU projekta HERA. Projekt HERA jedan je od četiri strateška projekta IPA Adriatic programa koji se trenutno provode u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Vrijednost projekta je oko 3,3 milijuna kuna, a u obnovljenom prostoru uspostavit će se i opremit Centar za selektivne oblike turizma.

Važno je naglasiti da sukladno obvezama o održivosti HERA projekta Grad Ploče obavezan je obnovljeni i opremljeni prostor zadržati kao prostor Centra za selektivne oblike turizma te omogućiti da prostor bude otvoren za javnost.

Kroz postupak javne nabave odabrani su izvođač radova tvrtka TRAG d.o.o. iz Dubrovnika, te nadzor radova tvrka EUGRAMMOS d.o.o. iz Solina čije su ponude bili administrativno i tehnički ispravne te najpovoljnije u provedenim postupcima nabave. Početak radova očekuje se početkom idućeg tjedna, a radovi bi trebali trajati 3 mjeseca.
U budućem Centru, turisti i svi zaniteresirani moći će saznati sve potrebne informacije o turističkoj ponudi u dolini Neretve. Spajanjem ponude svih turističkih sadržaja na području doline Neretve, Centar bi trebao pružati dodatne multimedijalne sadržaje kroz kulturna događanja, izložbe, manifestacije, kongrese, koncerte, te aktivno promovirati neretvansku turističku ponudu u zemlji i inozemstvu.


Tekst i foto: www.dubrovacki.hr