Politika

Županija dubrovačko neretvanska danas slavi svoj dan!

Danas, 12. svibnja, na blagdan svetog Leopolda Bogdana Mandića, Dan je Dubrovačko-neretvanske županije. U sklopu obilježavanja u 8 i 30 na dubrovačkom gradskom groblju Boninovo položeni su vijenci za sve poginule u Domovinskom ratu. U 9 sati služena je sveta misa u Crkvi Gospe od Milosrđa. U 12 sati u Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika prigodno se javnosti putem medija obratio župan Nikola Dobroslavić.

Dubrovačko-neretvanska županija je najjužnija Županija u Republici Hrvatskoj i teritorijalno je organizirana u 22 jedinice lokalne uprave i samouprave, odnosno 5 gradova (Dubrovnik, Korčula, Ploče, Metković i Opuzen) i 17 općina (Blato, Dubrovačko primorje, Janjina, Konavle, Kula Norinska, Lastovo, Lumbarda, Mljet, Orebić, Pojezerje, Slivno, Smokvica, Ston, Trpanj, Vela Luka, Zažablje i Župa dubrovačka).

Dubrovačko-neretvanska županija, kao i u drugim granama tako i u gospodarstvu, određena je geoprometnim položajem, dužinom i razvedenosti te kvalitetom morske obale, bogatim kulturno povijesnim naslijeđem, prirodnim vizurama, ambijentalnom gradnjom savršeno uklopljenom u prirodni sklad, brojnim zaštićenim područjima kako u geološko-prirodnom tako i u povijesno-graditeljskom smislu koji čine vrijedan i atraktivan resurs naše županije.


Ove posebnosti nisu samo vizualna atraktivnost na kojoj se temelji turizam kao najvažnija gospodarska grana već i potencijal za pokretanje i razvoj brojnih gospodarskih aktivnosti kroz različite oblike koje su porastom i disperzijom gospodarsko-uslužnih djelatnosti te osobito inovativnošću gospodarskog sektora svakim danom brojnije.

Izvor: Dubrovnik Net

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni