Politika i gospodarstvo

ŽUPAN U DOLINI NERETVE: Zdravstvo u ovom dijelu Županije je na visokoj razini, a prigovori su politički motivirani!

Župan Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Joško Cebalo održali su sastanak u Gradskom kulturnom središtu Metković s gradonačelnicima, načelnicima, ravnateljima Domova zdravlja i epidemiologom iz Doline Neretve. Kako prenosi Dubrovački portal, razgovaralo se o stanju oko koronavirusa u ovom dijelu Županije. Župan ističe stanje je stabilno, a još neki rezultati se očekuju.

– Razgovarali smo o Domovima za starije i ustanovama iz socijalne sfere. U Dolini Neretve imamo takve četiri ustanove. Dogovorili smo se da svi radimo da zaštitimo najranjiviju skupinu naših sugrađana. Govorili smo i o najavama labavljenja mjera protiv koronavirusa. Sve mjere treba i dalje poštivati bez obzira što će biti liberalniji pristup. Jedino s odgovornošću se i dalje možemo nositi s koronavirusom – kazao je župan dodavši kako s današnje sjednice Vlade očekuju povoljnije mjere za gospodarstvo i građane, ali da nas one isto ne smiju iznenaditi.

Na županove navode kako je zdravstvo u Dolini Neretve na visokoj razini, županijski SDP tvrdi kako on živi u svom svemiru. Župan danas i dalje pri svom stavu.


– I dalje tvrdim da je zdravstvo na visokoj razini. Imamo sve popunjenje timove i u Domovima zdravlja i u hitnoj medicini, dvije covid ambulante. Sve u Dolini Neretve funkcionira. Prigovori su motivirani politički i oni su politikanstvo. Kakvo je stanje u DNŽ jednako takvo je i u Dolini Neretve – kazao je župan.