Politika i gospodarstvo

Župan u Dolini Neretve: Što smo zaključili s današnjeg sastanka? Ništa.

Župan Nikola Dobroslavić i njegov zamjenik Joško Cebalo održali su sastanak u Gradskom kulturnom središtu Metković s gradonačelnicima, načelnicima, ravnateljima Domova zdravlja i epidemiologom iz Doline Neretve. Razgovaralo se o stanju oko koronavirusa u ovom dijelu Županije.

I na tome smo ostali. Što je konkretno dogovoreno, koji su zaključci sastanka, kako će se dalje raditi na poboljšanju zdravstvenog sustava Doline Neretve? Konkretnih odgovora i nije baš bilo.

Kako prenosi Dubrovački portal, Župan je kazao kako su razgovarali o Domovima za starije i ustanovama iz socijalne sfere. Dogovorili su da svi skupa rade kako bi zaštitili  najranjiviju skupinu sugrađana. Govorili su i o najavama labavljenja mjera protiv koronavirusa i kako sve mjere treba i dalje poštivati bez obzira što će biti liberalniji pristup. Njegov zamjenik Joško Cebalo, inače načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite skoro pa je ponovio sve isto i još izrazio zadovoljstvo s radom stožera civilne zaštite jedinica lokalne samouprave na području Doline Neretve.


Gradonačelnik Grada Metkovića Dalibor Milan posebno je ‘zablistao’ u svojoj izjavi. On je vjerovali ili ne zahvalio županu i načelniku Županijskog stožera što su došli u Metković održati sastanak kako bi ih upoznali sa situacijom i novim informacijama.

Eto i to smo doznali. Da župan i njegov zamjenik moraju potegnuti čak do Doline Neretve kako bi tamnošnjeg gradonačelnika upoznali sa stanjem u njegovom gradu i susjednim općinama.

Prenosimo u cijelosti što je izjavio Milan.

-Danas smo imali sastanak u Dolini Neretve u Metkoviću. Evo zahvalio bih se županu, načelniku Županijskog stožera što su ovaj sastanak održali u Metkoviću i upoznali nas sa situacijom i sa svim novim informacijama. Ono što je vama sigurno poznato u Gradu Metkoviću nije bilo pozitivnih do subote. U subotu smo imali jednu doista alarmantnu situaciju – dvije od tri zaražene osobe su bile zaposlenice Doma za starije osobe. Brzom intervencijom ravnateljice, epidemiologa, ravnatelja Doma zdravlja. Sve ostale zaposlenike i štićenike smo isti dan testirali i već idući dan smo imali nalaze za 58 napominjem što štićenika, što djelatnika i na sreću svi su nalazi bili negativni.Iskoristio bih priliku i zahvalio se još jednom ravnateljici i ravnatelju Doma zdravlja na brzoj intervenciji. Metković je odolijevao zbog dobrog rada Gradskog stožera civilne zaštite i dobre suradnje sa Županijskim i Nacionalnim stožerom – ponovio je danas gradonačelnik Metkovića sve ono što smo već danima znali.

Zaključak sastanka. Epidemiološka situacija je dobra. Stanje u Dolini Neretve po pitanju koronavirusa je dobro. Zdravstveni sustav u Dolini Neretve je na visokoj razini. Svi oni koji misle da to nije tako nisu u pravu. Oni koji prozivaju da je sustav loš su politički motivirani i bave se politikanstvom.