Politika

Župan opet bojkotira predsjednika Milanovića: Nije ga pozvao na 30. obljetnicu oslobođenja juga Hrvatske

U organizaciji Dubrovačko-neretvanske županije sutra se obilježava 30. obljetnica oslobođenja juga Hrvatske.

Organiziran je bogat program koji počinje već u jutarnjim satima odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu,  a nastavlja se mimohodom predstavnika postrojbi Stradunom te svečanom akademijom u Kazalištu Marina Držića.

Ono što je odjeknulo u javnosti je informacija kako organizatori na ovu okruglu obljetnicu nisu pozvali predsjednika države Zorana Milanovića.


Tu informaciju su za Dubrovački portal potvrdili iz organizacijskog odbora DNŽ.

Njihovo opravdanje prenosimo u cijelosti.

Predsjednik Zoran Milanović nije pozvan jer je ovo proslava branitelja i ne smije biti zasjenjena nikakvim dnevnopolitičkim prepucavanjima.

Nepozivanje predsjednika Milanovića na obilježavanje 30. obljetnice oslobođenja juga Hrvatske odluka je Organizacijskog odbora, a donesena je zbog toga što je nedopustivo da ovakvu dostojanstvenu manifestaciju, u kojoj su u središtu branitelji i hrvatsko zajedništvo, zasjene prijepori, svađe i razdori koje dnevno producira naš predsjednik.

Odluka nema nikakve veze sa strankama, niti postoje bilo kakve zabrane pozivanja predsjednika.

Daljnje komentiranje ovoga skreće pozornost s onoga bitnog, a to je 30 godina od obrane i oslobađanja juga, no nakon proslave stojimo na raspolaganju za obrazloženja – navode u pisanom odgovoru iz DNŽ.

Podsjetimo, ovo nije prvi put da župan Nikola Dobroslavić bojkotira dolazak predsjednika Zorana Milanovića. U svibnju ove godine odbio ga je pozvati na Dan županije što je izazvalo dosta podijeljene reakcije u političkom i javnom prostoru.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni