Politika

Župan Dobroslavić: Mislim da je zdravstvena zaštita u Dolini Neretve dobra, na visokoj razini

Ogovarajući na pitanje novinara o stanju zdravstvene zaštite u Dolini Neretve, župan Nikola Dobroslavić je na današnjoj konferenciji za medije Stožera civilnr zaštite izjavio da smatra da je ona dobra, na visokoj razini, prenosi portal LikeMetkovic.

Što se tiče medicinske skrbi u dolini Neretve, župan Dobroslavić je kazao da su u zadnjih godinu dana nabavljeni neki uređaji što doprinosi boljoj zdravstvenoj zaštiti što je bila inicijativa zdravstvenih ustanova, ali i nekih građanskih udruga. Naveo je da je organizirana služba obiteljske medicine preko vikenda u Opuzenu, druga takva je na Korčuli.

– Imamo hitnu medicinu koja je popunjena i ima opremu, dom zdravlja u Metkoviću i Pločama, imamo obiteljske liječnike. Redovno idu specijalisti iz OB Dubrovnik koji vrše određene preglede i intervencije… Skoro ćemo izabrati izvođača radova za dnevnu bolnicu u Metkoviću. – objasnio je.


Župan je komentirao i izjavu ravnatelja DZ Metković Mihovila Štimca da zdravstvena skrb u Dolini Neretve nije toliko veliki problem, već da se on medijski potencira:

– Bilo je od strane nekih političara i pojedinaca koji su pješačili do Zagreba i tamo iznenadili ministra zdravstva, poslije se pokazalo da su te osobe s mrljama u prošlosti, iako su ih neki uzdizali u nebesa. Vjerojatno je na to mislio ravnatelj. Ja također mislim da je zdravstvena zaštita u Dolini Neretve dobra, na visokoj razini… – zaključio je župan Dobroslavić.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni