Politika i gospodarstvo

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ Imamo građevinsku dozvolu za Dnevnu bolnicu u Metkoviću, Opuzen dobiva stalno dežurstvo

Na devetoj sjednici Županijske skupštine Dubrovačko – neretvanske županije, župan Nikola Dobroslavić govorio je o projektima u Županiji posebno ulaganjima u pomorske luke, a naglasak je stavljen i na projekt Dnevne bolnice u Metkoviću.

– Brojni su projekti prevažni za Županiju, poput projekta Dnevne bolnice u Metkoviću koji je podržala i Vlada RH. Što se tog projekta tiče, imamo imamo građevinsku dozvolu i očekujemo raspisivanje natječaja za uređenje jedne zgrade koju smo dobili od Ministarstva državne imovine. U Domu zdravlja Metković imali smo sastanak s predstavnicima struke i udruga kako poboljšati zdravstvenu zaštitu u dolini Neretve. Zaključili smo da se ide u nabavku dodatne medicinske opreme i treba naglasiti što je pohvalno kako je grad Metković izdvojio vrijedna sredstva za to. Organizirat ćemo uskoro, tijekom ožujka stalno dežurstvo u Opuzenu a slijedom novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji je predvidio da se u našoj županiji organiziraju dva takva dežurstva jedno će biti u Neretvi, a jedno u Korčuli. Dok se ne izgradi bolnica organizirati ćemo i to vrlo skoro da specijalisti iz Opće bolnice Dubrovnik dolaze u Dom zdravlja Metković. Inicijativa je da se uvede helikopterska služba sa sjedištem u dolini Neretve na području Opuzena – kazao je župan Dobroslavić.

Kad su ulaganja u luke u pitanju, Dobroslavić je spomenuo kako su nedavno od resornog ministarstva odobrena financijska sredstva za tri intervencije u luke. Odobreno je tako pet milijuna kuna za proširenje pristaništa u Dominču, 5 milijuna kuna za proširenje lučkog područja u Trpnju i valobrana u Prigradici te 1,8 milijuna kuna u Veloj Luci.


– Ti se projekti počinju izvoditi a neki će skoro i završiti. Korištenje EU fondova je od presudne važnosti za daljnji razvoj i mi smo to maksimalno iskoristili u pomorskom sektoru – kazao je župan Dobroslavić.

dubrovacki.hr