Politika i gospodarstvo

Zoran Milanović napunio Dom kulture: “Ostalo je još malo vremena, idemo po pobjedu!”

Danas je u prepunom Domu kulture u Pločama, predsjednički kandidat Zoran Milanović održao predizborni skup pred oko 400 simpatizera i svih onih koji smatraju da je upravo on taj kojemu treba dati povjerenje na predsjedničkim izborima koji će se održati 22. prosinca.

Milanović se osvrnuo na aktualnu situaciju u Hrvatskoj, ocjenivši da ona nije dobra i da je vrijeme da se promijene na bolje.

“Moje najveće oružje, moje najmoćnije oružje će biti moj govor. To je ono što predsjednik ima. Ako nema, ništa mu ne pomaže, a posebno ne veće ovlasti. Bit ću neka vrsta vrhovnog pravobranitelja Hrvatske, njezinog naroda, njezinih građana.


Dovoljno sam zreo i odgovoran da vratim dignitet i dostojanstvo dužnosti predsjednika. Predsjednik ne može puno, ali može više i bolje od ovoga što gledamo danas. Predsjednik može upirati prstom, ali ne u nekoga zato što je takav po rođenju ili boje očiju, nego zato što valja ili ne valja. I u tom razlikovanju dobra od pogrešnoga, nalazi se sva bit politike.

Hrvatska mora birati društvo, a to se vrednuje po tome kakvo društvo biraju njezini čelnici koji su demokratski izabrani. Ako oni imaju potrebu stalno se slikati i družiti s propalicama ili ljudima koji imaju problema sa zakonom, onda to nije dobro i od mene to nećete vidjeti” – rekao je između ostalog, u polusatnom govoru Zoran Milanović.

“Utakmica tek počinje, igrat će se oštro, ali bit će fer. Hvala još jednom svim strankama na podršci, hvala vama i pozivam vas, iako kucam na otvorena vrata, da izađete na izbore.

Ostalo je još malo vremena i idemo po pobjedu!”