Politika

ŽO SDP DNŽ: Tunel Ravča-Drvenik, odmah!

SDP Dubrovačko-neretvanske županije daje punu podršku prosvjedu za projekt spojne ceste i tunela Ravča-Drvenik koji će se održati u subotu 26. siječnja 2019. u Ravči. Projekt izgradnje tunela Ravča-Drvenik više je puta obećan stanovnicima Grada Vrgorca i Općine Gradac, no nikad se nije krenulo u njegovu realizaciju već su drugi projekti bili ili jesu prioritet Županije i Vlade RH.

Izgradnjom tunela ostvarilo bi se prometno rasterećenje Splita i splitske trajektne luke kao i brži protok prometa prema južnom dijelu Makarske rivijere, Hvaru i Korčuli. No, ono što je najbitnije ostvarila bi se jedna nova perspektiva razvoja zaleđa Splitsko-dalmatinske županije i zapadnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije, koji obuhvaća Općinu Pojezerje i sjeverozapadni dio grada Ploča.
Ostvarenje ovog projekta sigurno bi omogućilo pozitivne demografske i gospodarske učinke na najzapadniji dio Dubrovačko-neretvanske županije, ali isto tako i na otok Korčulu te zapadni dio poluotoka Pelješca.

Ovim putem pozivamo stanovnike zapadnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije da svojim dolaskom podrže ovaj prosvjed.


Vidimo se na Ravči.

ŽO SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni