Politika i gospodarstvo

Zlatna kuna za najuspješniju firmu u Županiji pripala Ćosić gradnji d.o.o. iz Metkovića

U moru ružnih vijesti donosimo i jednu lijepu priču o dobitnicima priznanja. Iako se radi o priznanjima za uspjehe temeljem rezultata poslovanja u 2019. godini, svaka pozitivna vijest budi nadu da imamo na čemu temeljiti optimizam i vjeru u bolje sutra.

ŽK Dubrovnik, već 23 godinu dodjeljuje priznanja Plaketa Zlatna kuna najuspješnijim gospodarstvenicima za poslovne rezultate u prethodnoj poslovnoj godini, prema ekonomskim kriterijima, a vrednujući ukupni poslovni ugled trgovačkih društava, utjecaj na razvoj djelatnosti i doprinos gospodarstvu Dubrovačko – neretvanske županije.

Ovogodišnja priznanja dodijeljena su u nešto drukčijim okolnostima, ali ne manje svečano.


Plaketom Zlatna kuna za najuspješnije trgovačko društvo u 2020. u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nagrađeni su u kategoriji:

  • malo trgovačko društvo ĆOSIĆ GRADNJA d.o.o., Metković (nominirani: DUBROVNIK TRAVEL d.o.o. Dubrovnik i PHOBS d.o.o. Dubrovnik);
  • srednje trgovačko društvo GULLIVER TRAVELo.o. Dubrovnik (nominirani: NAUTIKA d.o.o. Dubrovnik i PLATANUS d.o.o., Trsteno);
  • veliko trgovačko društvo JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI d.d., Dubrovnik (nominiran: HOTELI DUBROVAČKA RIVIJERA d.d. Mlini).

Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu dobili su trgovačka društva DUBROVAČKI VJESNIK d.o.o. za 70. obljetnicu i TRANSFORMATORI d.o.o. za 40. obljetnicu.

Godina 2020. ostat će zabilježena kao godina šoka, na svim poljima života, a posebno je obilježila ekonomiju. Kao društvo morat ćemo pronaći mnogo snage, odvažnosti te vjere u bolje sutra, koje će zasigurno doći. U grubim vremenima pojedinac sam teško opstaje. Iako smo pritisnuti egzistencijalnim problemima pojedinačno, situacija iziskuje od nas više altruizma i dobrote te solidarnost i jedinstva.

Čestitamo svim dobitnicima i nominiranima te im želimo puno uspjeha u narednom poslovanju.

Malo više o dobitnicima:

Dobitnik plakete Zlatna kuna u kategoriji malih trgovačkih društava

Od obrta, 2014. godine Ćosić gradanja postaje trgovačko društvo, koje se bavi gradnjom stambenih i nestambenih objekata. Složna obiteljska tvrtka ĆOSIĆ GRADNJA d.o.o. najbolji je primjer kako je čist obraz i dobra reputacija među poslovnim partnerima i zaposlenicima najveći kapital koji poduzetnik može imati.

Dobitnik plakete Zlatna kuna u kategoriji srednjih trgovačkih društava

GULLIVER TRAVEL d.o.o., vodeća destinacijska menadžment kompanija u regiji. Osnovan kao prva privatna turistička i putnička agencija, Gulliver Travel prošao je put od male agencije do ulaska u vodeću putničku kompaniju u svijetu – TUI Grupu te je prateći globalne i lokalne trendove unaprijedio svoje uspješno poslovanje kroz transformaciju iz putničke agencije u DMK.

Dobitnik plakete Zlatna kuna u kategoriji velikih trgovačkih društava

Tvrtka JADRANSKI LUKSUZNI HOTELI d.d. prestižna je hrvatska hotelska grupacija koja upravlja luksuznim hotelima i vilama u Dubrovniku. Portfolio uključuje ekskluzivne odmorišne hotele u kombinaciji s vrhunskim uslugama za organizaciju kongresa i poslovnih sastanaka.

Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu – 70 – ta obljetnica

Od prvog broja, tiskanog na osam stranica, DUBROVAČKI VJESNIK d.o.o. se sustavno razvijao da bi danas, prateći izdavačke i medijske trendove, postao ozbiljna medijska kuća koja je dio najvećeg hrvatskog izdavača Hanza Medije. Za Dubrovčane ovaj medij predstavlja kronologiju svih društvenih zbivanja i života Grada i građana unazad 70 godina.

Priznanje za dugogodišnje uspješno poslovanje i doprinos hrvatskom gospodarstvu – 40 – ta obljetnica

Tvrtka TRANSFORMATORI d.o.o. osnovana je 1980. godine u Smokvici na Korčuli. Unatoč otežanim uvjetima života i rada na otocima tvrtka od tada pa sve do danas djeluje bez prekida. Osnovna djelatnost tvrtke je proizvodnja transformatora i prigušnica.