Politika i gospodarstvo

ŽILA KUCAVICA: Radovi u Ulici Neretljanskih gusara gotovi početkom lipnja, u Vladimira Nazora neće biti radova u sezoni

Na jučer održanoj 10. Sjednici ovog sazova Gradskog vijeća Grada Ploča, vijećnik Josip Ostojić (SDP) postavio je pitanje Gradonačelniku i stručnim službama Grada koje se tiče projekta aglomeracije Ploče.

“S obzirom na opseg radova i predstojeću turističku sezonu, koja je planirana dinamika radova vezano za projekt aglomeracija Ploče, pogotovo za „glavne“ prometne pravce do trajektne luke. Je li se vodilo računa o tome, što realno građani mogu očekivati i kako će promet biti reguliran?” – upitao je vijećnik Ostojić.

Odgovor je dobio odmah na sjednici vijeća:


“Budući da se ulice Vladimira Nazora, Neretljanskih gusara i Dalmatinska (zajedno s ulicom Petra Svačića) mogu smatrati žilom kucavicom Grada Ploča, informacije koje prezentira izvođač radova upućuju na to da će radovi u navedenim ulicama biti gotovi do početka turističke sezone, konkretnije do početka mjeseca lipnja.

Naime, asfaltiranje u Dalmatinskoj ulici je gotovo, asfaltiranje u ulici Petra Svačića je započeto i treba biti uskoro završeno, a u ulici Neretvanskih gusara radovi su intenzivirani te prema najavama izvođača trebali bi biti gotovi početkom lipnja. Radovi u ulici Vladimira nazora se neće izvoditi dok traje turistička sezona” – odgovoreno je od strane Damira Živkovića, pročelnika Ureda za gospodarski razvoj Grada Ploča.