Politika

“ZDRAVLJE ZA SVE”: SDP predstavio Program za zdravstvo

U organizaciji pločanskog SDP-a jučer je u Pučkom otvorenom učilištu u Pločama predstavljen program za zdravstvo pod nazivom “ZDRAVLJE ZA SVE” koji za cilj ima osvijestiti naše sugrađanke i sugrađane da je ZDRAVLJE NAJVEĆE BOGATSTVO i da se preventivnim mjerama dolazi do ranijih dijagnoza sprječavajući komplikacije.


“Osvještavajući naše građane da je zdravlje najveće bogatstvo i da preventivnim mjerama i ranom dijagnozom sprječavamo smrtnost i komplikacije, naglašavamo da je javno zdravstvena politika i povratak Doma Narodnog zdravlja dr. Andrija Štampar i javnoga zdravstva, a time i specijalista u Domove zdravlja, cilj naše politike novog sustava zdravstva.

Uz manjak medicinskih sestara i liječnika na svakodnevnoj bazi, uz niske plaće i nedopustive uvjete rada nudimo rješenje povećanjem plaća na osnovicu ali i koeficijent složenosti rada. Liste čekanja u RH su povećane i tako više od 700 000 pacijenata čeka na svoju pretragu, mnogi je ni ne dočekaju.

Smjenskim radom od 7 do 19 h i povratkom specijalista u Domove zdravlja značajnije bi se smanjile liste čekanja. Stav SDP je borba protiv tihe privatizacije zdravstva ističući javno zdravstvo kao temelj naše politike uz jednako pravo na zdravlje za sve pacijente. Naravno da je nužna reforma Hitne medicine i Primarne zdravstvene zaštite uz 24 dostupnu Hitnu laboratorijsku dijagnostiku te povratak pripravničkog staža našim liječnicima” – izjavio je dr.Saša Srića, specijalist interne medicine i pulmolog, član Nacionalnog savjeta za zadravlje SDP-a.

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni