Politika

Završio štrajk u HŽ Cargu: Normaliziran teretni prijevoz

HZ Cargo by HINA

Željeznički teretni prijevoz u Hrvatskoj danas je normaliziran, nakon završetka trodnevnog štrajka djelatnika HŽ Carga, a sav zaostali teret s pruga će se prevesti do sutra navečer, priopćeno je danas iz Uprave HŽ Carga.

Tijekom štrajka koji je u organizaciji Sindikata željezničara Hrvatske počeo u srijedu, 16. travnja, u 17,30 sati i trajao do petka, 18. travnja, u ponoć, vozilo je 196 teretnih vlakova, a 94 vlaka su otkazana.

Točan iznos štete nastale za vrijeme štrajka naknadno će se utvrditi, navode iz Uprave HŽ Cargo.

Glavni razlog trodnevnog štrajka u HŽ Cargu je smanjenje broja zaposlenih. Sindikalni čelnici nakon drugog i neuspješnog postupka mirenja s Upravom HŽ Carga zahtijevaju da se “otpuštanja radnika provode na pravedan i zakonit način”.

U HŽ Cargu trenutno je zaposleno 2463 radnika, u što su uračunata i 202 radnika koji su dobrovoljno pristali na zbrinjavanje kroz Željeznički fond, budući da im ugovor o radu nije otkazan. Broj zaposlenih trebao bi biti smanjen za još 386 radnika.


Tekst: www.index.hr
Slika: HINA

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni