Politika

Započelo prikupljanje potencijalnih sudionika tematske turističke ceste sa područja Grada Ploča

Dubrovačko – neretvanska županija, kroz projekt tematske turističke ceste doline Neretve započela je sa prikupljanjem potencijalnih korisnika/sudionika staze za područje doline Neretve (gradovi Metković i Ploče, općine Slivno, Zažablje, Kula norinska, Pojezerje).

Sudionici staze biti će razvrstani po kategorijama (ovisno o ponudi), proveo bi se terenski obilazak predviđenih objekata te bi oni koji udovoljavaju uvjetima (turistička ponuda, mogućnost prijema gostiju,…) bili prihvaćeni kao sudionici staze.

Aktivnosti uspostave tematske staze, nakon određivanja imena, obuhvaća izradu zajedničke publikacije s jedinstvenim vizualnim identitetom, web stranicu, i postavljanje smeđe turističke signalizacije na terenu. Dakle turistički subjekti uključeni u tematsku stazu biti će, bez bilo kakvih vlastitih troškova, uključeni u sveobuhvatni projekt promidžbe svojih aktivnosti i turističke ponude.


Stoga Grad Ploče i Turistička zajednica Grada Ploča pozivaju privatne subjekate s područja Grada Ploča koji nude turističku – autohtonu ponudu u svojim objektima, a mogli bi biti dio ponude tematske staze, ponudu rekreacijskih-izletničkih sadržaja, kulturnih sadržaja, ugostiteljskih, smještajnih sadržaja i koji smatraju da mogu biti sastavni dio ponude na predloženoj stazi, da izvrše prijavu ispunjavanjem propisanih obrazaca koji se nalaze u prilogu ili se mogu preuzeti u prostorijama Turističke zajednice Grada Ploča, Ul. V. Nazora 45.

Sukladno odredbama Pravilnika o tematskim turističkim cestama Dubrovačko-neretvanske županije koji se također nalazi u prilogu u ponudi mogu biti:

– poljoprivredna gospodarstva koja nude uslugu kušanja proizvoda iz vlastite proizvodnje
– seljačka domaćinstva i ugostiteljski objekti koji nude tradicijska jela
– poslovni subjekti koji nude neprehrambene tradicijske proizvode (suveniri, ručni rad)
– pružaju dodatnu turističku ponudu (planinarenje, jahanje, biciklizam,lov,ribolov,izleti i sl.)

Ugostiteljske usluge na Cesti mogu pružati:

– obiteljska poljoprivredna gospodarstva
– seljačka turistička domaćinstva
– hoteli, restorani, gostionice, krčme, vinoteke i drugi ugostiteljski objekti.

Ispunjene obrasce molimo dostavite u Turističku zajednicu Grada Ploča, koja će ujedno pružiti i sve dodatne informacije u vezi ovog poziva.
Radi lakše obrade podataka molimo ispunjene obrasce dostavite na označenu email adresu.

Kontakt Turističa zajednica Grada Ploča:
tel. 020/679-510,
email. tzploce@gmail.com

Rok prijave zaključno do 19.05.2014.

Turističke staze, prijavni obrazac
Pravilnik o tematskim turističkim cestama

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni