Politika i gospodarstvo

“ZAJEDNO SMO JAČI”: Čelnici Ploča, Vrgorca i Pojezerja na sastanku sa vinarima

Jučer je u Vrgorcu prvi put održan zajednički sastanak predstavnika lokalne uprave i samouprave Vrgorca, Ploča i Pojezerja s etiketiranim vinarima iz područja polja Jezero u kojem se nalazi preko 10 milijuna čokota vinove loze.

“Polje želimo promatrati kao jedinstvenu prirodnu cjelinu bez obzira na to što ga dijela administrativne granice Vrgorca, Ploča i Pojezerja, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

To je jedno od najvećih područja pod nasadima vinove loze u Hrvatskoj i veliki potencijal ovog dijela Dalmacije. S načelnikom općine Pojezerje i gradonačelnikom Ploča Mišo Krstičević, potpisan je tripartitni Sporazum o zajedničkom promicanju vrijednosti jednog od najvećih obradivih krških polja i povezanim marketinškim aktivnostima.


Dogovorena je i prva zajednička manifestacija koje bi trebala krenuti od 2020.godine. Želimo obilježiti prigodnim danom prvog vikenda u rujnu početak berbe grožđa u polju. Zajednički bi u jednakim omjerima financirali zajedničku manifestaciju koja bi mijenjala ciklusno u tri godine mjesto održavanja, tj. domaćinstvo između Pojezerja, Vrgorca i Ploča.

Također istim konceptom željeli bi raditi na organizaciji proljetnog poljoprivrednog sajma poljoprivredne opreme i mehanizacije.

Ovo je tek početak našeg zajedničkog djelovanja” – napisao je na svojim službenim stranicama gradonačelnik Vrgorca, Ante Pranić.