Politika i gospodarstvo

Za gradnju inkubatora Ploče 8,3 mil. kn

Dubrovačko-neretvanska županija otvorila je javni natječaj za posao izgradnje Poduzetničkog inkubatora u Pločama, za koji je lani uspjela dobiti bespovratna sredstva iz europskih fondova u visini od 99,84 posto na natječaju Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Za poduzetničku infrastrukturu osigurano je više od 10 milijuna kuna, osigurano je zemljište dogovorom Županije i Grada Ploča, te su ishođene potrebne dozvole za realizaciju projekta.

Procijenjena vrijednost radova izgradnje inkubatora je 8,3 milijuna kuna, a ugovor predviđa da poduzetnički inkubator bude dovršen u roku od 365 dana od uvođenja u posao.


Ekonomski najpovoljnija ponuda uz cijenu utvrdit će se i vrednovanjem jamstvenog roka za otklanjanje nedostataka, a čija duljina može donijeti 10 od 100 bodova.

Poduzetnički inkubator planiran je u sklopu poduzetničke zone Vranjak na površini od 1700 četvornih metara, a u kompleksu se za mlade poduzetnike koji se bave proizvodnjom predviđa korištenje tri poslovna prostora u prizemlju, svaki po 109 kvadrata, dok će šest prostora manje kvadrature na katu moći koristiti poduzetnici koji se bave uslužnim djelatnostima. Natječaj je otvoren do 11. travnja.

Poslovni dnevnik

foto: Studio Idearium