Politika i gospodarstvo

Vrijedni vatrogasci dobili pet novih vozila

Temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, Ministarstvo poljoprivrede uručilo je preostalih 17 novih kombi vozila Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Vatrogasna zajednica Dubrovačko-neretvanske županije dobila je pet novih kombi vozila za prijevoz vatrogasaca.

Nova vozila su dodijeljena su vatrogasnim postrojbama s područja Vatrogasne zajednice DNŽ, a temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica.


Vatrogasci su dobili i donaciju najmodernijih digitalnih Tetra radio uređaja, čija vrijednost je viša od milijun kuna.

-Ovim radio uređajima sada je pokriveno cijelo područje Dubrovačko-neretvanska županije, a ujedno je izvršena i obuka vatrogasnih zapovjednika za rad s ovim radio uređajima. Sustav radio veza unaprijedit će komunikaciju i rad svih vatrogasnih službi na području Dubrovačko-neretvanske županije, a naši vatrogasci će biti još operativniji i povezani i s ostalim vatrogascima s cijelog područja Republike Hrvatske, što do sada nije bilo moguće – istaknuli su iz Vatrogasne zajednice DNŽ.

Inače, Ministarstvo poljoprivrede planira izradu novog programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica te sklapanje novog četverogodišnjeg programa između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice.

dulist.hr