Politika i gospodarstvo

Vrhunac borbe u drugom krugu izbora za Gradonačelnika

Sinoć se preko Facebooka odvijala prava borba između pristaša Miše Krstičevića i Krešimira Vejića, a povod je bila objava udruge Škanj iz koje su pobornici Krstičevića iščitavali podršku svome kandidatu, dok su ih iz suprotnog tabora uvjeravali u neistinitost tvrdnje.

Slijedi objava intervjua Nike Orepića u Dubrovačkom vjesniku (prenosimo ispod), a potom još jedna objava iz udruge Škanj (koju također prenosimo ispod).

Na podbadanja o tome tko je objektivan, a tko je manje objektivan u prenošenju vijesti se nećemo osvrtati…


Zaključke tko je u pravu, a tko ne, ostavljamo na vama dragi čitatelji 😉

 

Škanj još uvijek ne podržava nijednu političku opciju u Pločama

 

Pločanska udruga Škanj odnosno nezavisna lista nositelja Nike Orepića, brata javnosti poznatijeg donedavnog ministra MUP-a, Vlahe Orepića još uvijek nije donijela konačnu odluku kojoj će se političkoj opciji prikloniti sa svoja dva vijećnika u Gradskom vijeću Ploča. Potvrdio nam je to Niko Orepić demantiravši natpise objavljene u nekim medijima da je Škanj, kojega inače podupire Most, odlučio ići u koaliciju sa SDP-om u Pločama, što će biti temelj buduće suradnje Mosta i SDP-a na državnoj razini.

– Udruga građana Škanj želi promjene u ovom gradu. Mi nastupamo sa načela promjena a tako je i nastala naša udruga. Nas zovu i iz HDZ-a i iz SDP-a. I moram vam reći da nije lako djelovati kroz građansku inicijativu jer se tu nalaze ljudi koji imaju različite političke opcije te im je glavni cilj da se nešto promjeni na bolje. Svaki pomak u društvu je naš uspjeh, kazao je Orepić naglasivši da će Škanj donijeti odluku koga će podržati u Pločama nakon nedjeljnih izbora za gradonačelnika.

– Mi za sada ne želimo utjecati na ishod izbora, zaključio je Orepić.

Podsjetimo Niko Orepić je dobio 790 glasova na nedavnim izborima i nije ušao u drugi krug, dok je njegova lista grupe birača koju podupire Most dobila dva mandata u Gradskom vijeću, čime je postala poželjan partner i HDZ-u i SDP-u.
U drugom krugu 4. lipnja u Pločama će se boriti dosadašnji gradonačelnik Krešimir Vejić (HDZ) i njegov protukandidat Mišo Krstičević (SDP). Krstičević ima prednost od 149 glasova, Vejić je naime, dobio 2144 glasa (39,44 posto) dok je Krstičeviću pripalo 2293 glasova odnosno (42,18 posto).

U Gradskom vijeću Ploča koje ima sedamnaest vijećnika, HDZ ima sedam mandata, SDP šest, HSS-HSU jedan, Lista grupe birača Nike Orepića dva, te Lista grupe birača Dalibora Žderića jedan, pa će se većina nužno morati formirati koalicijama, a Nezavisna lista Nike Orepića potencijalni je partner i lijevima i desnima.

Piše Stanislav SOLDO
Foto: Ante Šunjić
www.dubrovacki.hr

Priopćenje objavljeno ispred udruge Škanj na njihovoj Facebook stranici Vratimo ponos Pločama:

[DEMANTI]
Kako bismo spriječili negativnu medijsku konstrukciju i širenje neistina u naslovima nevjerodostojnih lokalnih portala ovom prilikom jasno poručujemo našim biračima da u nedjelju 4. lipnja u drugom krugu lokalnih izbora zaokruže PROMJENE.
Lista birača Škanj na čelu s Nikom Orepićem želi korjenite promjene jer smatramo kako GRAD MOŽE BOLJE!

Objavu prati i fotografija: