Politika i gospodarstvo

Vlaho Orepić vrlo otvoreno kritizirao župana Dobroslavića: Njegovim radom uopće nisam zadovoljan!

Na nedavno održanoj županijskoj skupštini, kao novi vijećnik prisegnuo je i bivši ministar unutarnjih poslova, MOST-ov zastupnik Vlaho Orepić.

Kontaktirao ga je portal dubrovnikinsider.hr i priupitao kako se snašao na županijskoj skupštini, te  za što će se zalagati.

– Igrom slučaja ja sam se tek konstituirao, tek sam položio prisegu. Želim dati značajan doprinos radu Županijske skupštine i smatram da je to iznimno bitno. Inzistirat ću da se stvore uvjeti kako bi se u Pločama otvorila alternativa s turizmom kao i alternativa s postojećim gospodarskim subjektima. Želim da se područje koje uključuje Metković i Ploče osmisli infrastrukturno i da se stvore uvjeti da također osim turizma raste i poljoprivreda. Bitno je pored poljoprivrede  riješiti navodnjavanje – kazao je županijski vijećnik MOST-a, Vlaho Orepić.


Također smatra kako je na razini cijele Županije od velike važnosti prometno vezivanje.-Tu prvenstveno mislim na Pelješki most, trajektne linije i eventualno izgradnju još nekog mosta koji bi pojednostavio komunikaciju roba i ljudi.

Dubrovnik je prema vijećnikovim riječima itekako bitan za budućnost cijele Županije.

-Ono što je Dubrovnik u turizmu, ministar bi to trebao preslikati na cijelu Županiju, jer upravo Dubrovnik mora biti svojevrsna avangarda turizma odnosno neka vodilja turizma cijele Županije.

Priupitan je i je li zadovoljan trećim mandatom župana Nikole Dobroslavića odnosno općenito njegovim radom.

– Županovim radom uopće nisam zadovoljan i smatram da je neprimjereno što se župan nije pojavio u Pločama kad su građani raspisivali referednum te je tim činom pokazao da ne podržava narod. Političari bi na svojim funkcijama trebali biti zbog naroda, u službi naroda, a ne u službi samih sebe – zaključio je Vlaho Orepić.