Politika

Vlaho Orepić dobio posebnu savjetnicu za provedbu reorganizacije MUP-a

Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić dobio je novu savjetnicu. Riječ je o Ani Vlahović, aktivistici udruge “Škanj” iz Ploča koja bi ministra Orepića trebala savjetovati oko provedbe projekta teritorijalne i unutarnje reorganizacije Ministarstva unutarnjih poslova.


Uz zasnivanje radnog odnosa u razdoblju između 20. svibnja i 31. prosinca ove godine, ova će aktivistica Orepićeve udruge “Škanj” i osoba koja je i ranije skrbila o osobnoj promociji ministra Orepića na društvenim mrežama, primati mjesečnu naknadu u neto iznosu od 8.500,00 kuna. Tako je odlučio predsjednik Vlade Tihomir Orešković stavljajući svoj potpis na prijedlog odluke čiji je inicijator ministar Vlaho Orepić.

ana_vlahovic_111

Kako doznajemo, Ana Vlahović završila je Pomorski fakultet u Splitu i jedna je od ministrovih “ljubimica” u udruzi Škanj i osoba koja se osobno istaknula u “mega projektu” otvaranja “pametne klupe” u Pločama, investicije koju je aktualni ministar MUP-a doveo u grad na ušću Neretve zajedno s gradonačelnikom Dubrovnika Androm Vlahušićem (HNS).

Izvori bliski vrhu MUP-a šokirani su ovim angažmanom. Ne mogu se isčuditi u čemu je ministar Orepić vidio profesionalne reference nove posebne savjetnice.

– U Uredu za odnose s javnošću MUP-a angažirano je tridesetak stručnjaka sa Višom ili Visokom stručnom spremom i potpuno je nejasno što će nova posebna savjetnica bez radnog iskustva raditi oko unutarnjeg preustroja ili provedbe projekta teritorijalnog preustroja policije – žale se izvori bliski vrhu MUP-a.

Kako neslužbeno doznajemo, novoimenovana posebna Orepićeva savjetnica Ana Vlahović već 13./14. lipnja u hotelu Sheraton u Dubrovniku organizira konferenciju čiji troškovi znatno premašuju iznos od 1.2 milijuna kuna.

– Bilo bi korisno vidjeti jelovnike u Konavoskim dvorima, cijene najma brodova koji će sudionike konferencije iz Dubrovnika prevoziti do palača Sponza, pa klape koje će zabavljati goste. I to sve tijekom “reformskih” mjera štednje na koje se ministar Orepić i čelnici Mosta redovito pozivaju – upozoravaju insiderski izvori bliski vrhu MUP-a.

dubrovnik_2016

dubrovnik_2016_1

Bilo kako bilo, “reformski” potezi ministra Vlahe Orepića u MUP-u očito se nastavljaju.

 

Tekst: Vladimir Ljubanić / http://www.hrsvijet.net
Foto: Slavko Midzor / Pixsell / www.rtl.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni