Politika

Vlada objavila nove cijene goriva: Benzin jeftiniji 99 lipa, dizel 54 lipe

Vlada je danas održala telefonsku sjednicu na kojoj je donijela odluku o pojeftinjenju goriva. Nove cijene goriva, kako ej uobičajeno, vrijede od sutra.

Novom odlukom cijena dizela je pala ispod 13 kuna i iznosit će 12,89 kuna. Eurosuper 95 od sada stoji 12,03 kune, a plavi dizel 9.25 kuna po litri.

Trenutne cijene goriva

Litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama trenutno je 13.43 kuna, a cijena osnovnog benzina eurosuper 95 je 13.02 kune. Plavi dizel prodaje se trenutno za 9.45 kuna po litri.


“Bez mjera Vlade, dizel bi od sutra bio 15,24 kune, benzin 13,96, a plavi dizel 10,15 kuna po litri”, rekao je resorni ministar Davor Filipović nakon telefonske sjednice.

‘Nitko ne zna što nas čeka’

“Brojni su izazovi ispred nas i nitko ne zna što nas čeka, ali Vlada će raditi sve da se zaštiti standard hrvatskih građana i gospodarstvo”, poručio je.

“Sutra idem na sastanak ministara energetike u Bruxelles, nadam se da ćemo postići kompromis i da će doći do uredbe koja se odnosi na smanjenje potražnje i potrošnje plina u narednom razdoblju”, dodao je. Kazao je da se “Hrvatska može uklopiti u predviđene mjere štednje od 15 posto” Europske komisije, prenosi Telegram.hr

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni