Politika i gospodarstvo

Vlada FBiH ulaže dva milijuna KM u rekonstrukciju Naftnih terminala u Pločama

Vlada FBiH danas je upoznata o stanju Naftnih terminala Federacije d.o.o. Ploče i zadužila upravu društava Operator – Terminali Federacije d.o.o. Sarajevo i Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče da dostave cjelovitu informaciju o statusu uknjižbe imovine Naftni terminali Federacije d.o.o. Ploče.

Dvije uprave su zadužene i da intenziviraju aktivnosti na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa, odnosno uknjižbi imovine terminala tekućih goriva u Pločama.

Vlada je suglasna s inicijativom Operatora – Terminali Federacije o investiranju u Naftne terminale Federacije u iznosu od 2.000.000 KM za prvu fazu rekonstrukcije terminala tekućih tereta u Pločama s ciljem povećanja kapitala u NTF Ploče.


Uprava Naftni terminali Federacije zadužena je da, putem Operator – Terminali Federacije, Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije dostavi preciznu specifikaciju i dinamiku planiranog utroška sredstava.

Federalna vlada je suglasna da iznos od 2.000.000 KM bude osiguran iz Posebnog fonda Razvojne banke FBiH.

Vlada je zadužila dvije uprave da izvrše sve neophodne aktivnosti (plan rekonstrukcije, itd.) potrebne za sigurno i normalno funkcioniranje rada NTF d.o.o. Ploče, uključujući tehničko saniranje u skladu s propisima Republike Hrvatske i Europske unije.

Tekst: www.klix.ba
Foto: CIN / www.klix.ba