Politika i gospodarstvo

Više od sto radnika dobit će 1. rujna posao u luci Ploče

Nakon što su Hrvatske autoceste u svibnju odabrale ponudu “Skladgradnje” d.o.o. i “Strabaga” kao najpovoljniju za projekt rekonstrukcije brze ceste i izgradnje spojne ceste za luku Ploče i grad Ploče, Državna komisija za kontrolu postupka javne nabave odbila je “Viaduktovu” žalbu kao neosnovanu.
Državna komisija, koju čine Anđelka Rukelj, Rožika Gužvanj i Alica Brandt sastala se 24. lipnja, dok je rješenje objavljeno 1. srpnja.

Tako više nema prepreka za početak velikog posla koje je dobila Zajednica ponuditelja, splitske “Skladgradnje” i austrijskog “Strabaga”, a čija vrijednost iznosi 56 milijuna i 897.180,29 kuna (s PDV-om 71.673.158,25). Iz “Skladgradnje” doznajemo da će poslovi u Pločama početi 1. rujna, a na njima će biti angažirano više od stotinu radnika, dok trebaju biti završeni za godinu dana.

Podsjetimo, brza cesta – spojna cesta ČCP Karamatići – Luka Ploče, ukupne duljine 9,725 kilometara, završava na oko 350 metara od sadašnjega graničnog prijelaza. Svrha prometnice je povezati grad i luku Ploče s autocestama A1 i A10 te je zato trasa produžena do postojećeg ulaza u lučki kompleks.


Tekst: Joško Dadić
Foto: Denis Jerković / CROPIX
www.slobodnadalmacija.hr