Politika

Vinogradarima konačno odobren novac za štetu od mraza

Dubrovačko-neretvanska županija je odobrila isplatu 360 tisuća kuna vinogradarima županije kao pomoć za ublažavanje posljedica mraza iz travnja ove godine.


Kako doznajemo, taj novac će se raspodijeliti na 536 vinogradara iz osam gradova i općina županije. Riječ je o novcu namijenjenom za razvoj vinarstva u županiji, koji je osigurana su kao ušteda troškova četvrtog Dubrovnik Festwinea.

Pomoć je namijenjena tvrtkama, obrtima i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a utvrđena je temeljem prijave kod tada proglašene elementarne nepogode utvrđene u suradnji s općinskim i gradskim povjerenstvima.

Bitno je napomenuti kako se ova pomoć, ni u kojoj mjeri ne odnosi na prijavljene štete iz Registra šteta nastalih uslijed elementarnih nepogoda, koje su sukladno zakonu, u nadležnosti Vlade Republike Hrvatske te će kao takve i biti razmatrane, kao što je to bilo i za ranijih elementarnih nepogoda, pojasnili su iz Županije.

Tekst: maslina.slobodnadalmacija.hr
Ilustracija: pixabay.com

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni