Politika

(VIDEO) Županijski SDP na konferenciji za medije prozvao ministricu Divjak

Povratak učenika u školske klupe i pitanje državne mature bile su glavne teme današnje konferencije za medije koju je SDP Dubrovačko-neretvanske županije održao ispred zgrade Sveučilišta u Dubrovniku.

Vlada RH se skriva ispred roditelja, rekao je predsjednik Županijske organizacije SDP-a Dubrovačko-neretvanske županije Krešimir Kuran na konferenciji za novinare održanoj na temu ove epidemiološke krize i obrazovanja.


Video: Dubrovački portal

–  Po zaključku i po odluci Vlade RH omogućena je nastava za učenike razredne nastave uz suglasnost roditelja . To je neodgovorno jer Vlada, ministrica Blaženka Divjak i Stožer nisu mogli donijeti samostalnu odluku. Prebacili su odluku na roditelje, a roditelji su u strahu. U školama vlada kaos, ravnatelji ne znaju što napraviti i kako napraviti, kako da se udovolji sigurnosnim uvjetima. – rekao je Kuran.

Dodaje kako se trebalo nastaviti s online nastavom.

–  To je još relativno u redu i išlo. Najgore je sad kad vlada kaos. Sad će svaka škola teško odgovoriti na zahtjeve i preporuke epidemiologa. Vlada je morala preuzeti odgovornost. Žalosti me i župan Nikola Dobroslavić. Župani sa sjevera zemlje su reagirali i rekli da ovaj tip nastave nema smisla, jer oni ne mogu garantirati sigurnost djece. Ravnatelji su prepušteni sami sebi. – istaknuo je.

Tajnik ŽO SDP DNŽ Ivan Plantić naveo je kako “mi dugo svjedočimo pandemiji, ali pandemiji nesposobnosti, bezidejnosti i vrludanja Ministarstva znanosti i obrazovanja”.

– Najgore je oko maturanata, oni su dovedeni u situaciju da mjesec dana prije održavanja mature ne znaju po kojim pravilima će se to održavati. Zadnji takav primjer jest onaj izbornih predmeta. Nema konzistentnog smjera ni politike. Ovo je nedopustivo. SDP nudi rješenje. Mi smo ponudili da se matura odgodi, da se maturantima to javno iskomunicira i da se sa  sveučilištima nađu modusi upisa.  Ali ministrica ne prihvaća ideje koje nisu njezine. – dodao je Plantić.

– Recimo i da maturanti potpisuju peticiju za smjenu ministrice, kako maturanti vide ono što naš premijer ne vidi? Dakle, ta žena nije dorasla funkciji. – izjavio je Plantić.

Ističe i kako se djecu razredne nastave poziva u škole jer se roditelji vraćaju poslovima.

– Mi nismo dadilje nego profesori.  – poručio je Plantić.

 Tekst i foto: Dubrovački dnevnik

Možda ti se sviđa

Politika

PROMJENA VLASTI – PREDUVJET NAPRETKA

Jednostranački sustav gospodarstvo u Pločama je doveo do potpunoga kolapsa – ističu predstavnici HNS-a, HSLS-a i LS-a – Unatoč pozivima,
RO-RO terminal
Politika

INVESTICIJSKI ZAHVAT LUČKE UPRAVE PLOČE: Putnički i teretni terminal

U okviru opsežnih investicijskih aktivnosti koje Lučka Uprava Ploče provodi značajno mjesto pripada gradnji suvremenog RO-RO terminala za međunarodni teretni